15/6/13

Χάντμπολ Ανδρών: Ο Προπονητής μας Γιώργος Κρανάκης σε ένα σύντομο απολογισμό.


 
Ο ΑΣΕΔ είχε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, άγγιξε την υπέρβαση (πρόκριση στο ζευγάρι των τελικών) και έχασε βαθμούς στο πρωτάθλημα μόνο από Διομήδη Άργους και ΑΕΚ (εξαιρώντας την ισοπαλία με ΠΑΟΚ στο αδιάφορο τελευταίο ματς των play-off στο Δαΐς) κατακτώντας τελικά την 3η θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, θέση που κράτησε και μετά τη φάση των play-off...  

Επίσης πάλεψε για την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Challenge Cup, χάνοντάς την τελικά στη διαφορά των γκολ από την Τουρκική BB Ankaraspor...

Για αυτά και άλλα πολλά ζητήσαμε την άποψη του αρχιπροπονητή του Συλλόγου μας και προπονητή της ανδρικής ομάδας, Γιώργου Κρανάκη. Διαβάστε τι δήλωσε... 

Πώς κρίνεις τη φετινή προσπάθεια και πορεία της ανδρικής ομάδας; 
Η προσπάθεια μας τη φετινή χρονιά επικεντρώθηκε στην δημιουργία ενός όσο το δυνατό πιο καλογυμνασμένου συνόλου με διάθεση για δουλειά, ομοιογένεια, αγωνιστικό πάθος, χημεία και φιλοσοφία εντος και εκτός γηπέδου με κύριο στόχο την κάλυψη των εμφανών αδυναμιών που είχαν σε ατομικό επίπεδο οι παίκτες. Η ομάδα παρουσίασε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα ενώ  είχε διάρκεια και αγωνιστική πειθαρχεία, αντιμετωπίζοντας όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα, γι αυτό και οι απώλειες των βαθμών ήταν μόνο από τις δύο ομάδες που τερμάτισαν πάνω από εμάς.

Τερματίσαμε στην 3η θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και μάλιστα είχαμε εξασφαλίσει την είσοδο μας στην τετράδα (μαθηματικά) έξι αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Κέρδισαμε λοιπόν, την είσοδο μας στα play off της 1ης τετράδας για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και στη συνέχεια παίζοντας ανταγωνιστικά μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι διεκδικήσαμε επάξια μια θέση στον τελικο, η οποια δυστυχώς δεν ήρθε και έτσι τερματίσαμε στην 3η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης. 
 
Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή της φετινής χρονιάς, και ποια θα ήθελες να ξεχάσεις; 
Η κορυφαία  στιγμή της φετινής μας χρονιάς θεωρώ ότι ήταν η νίκη που πετύχαμε στα play off του πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ, μέσα στην έδρα της. Οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν άψογα στα αγωνιστικά τους καθήκοντα, υπερέβαλαν εαυτό και έφτασαν σε ένα σπουδαίο διπλό το οποίο μας κράτησε ζωντανούς στο κυνήγι μιας θέσης στον τελικό.  

Απο την άλλη το παιχνίδι που σίγουρα όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε είναι αυτο με τον Διομήδη Άργους, στην έδρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της ομάδας μας φέτος, ήταν η μαχητικότητα και το αγωνιστικό πάθος μέσα στο γήπεδο τα οποία μας έλειπαν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες της νίκης που μας αναλογούσαν.
 
 
Ένα σχόλιο για τους αγώνες με την BB Ankaraspor στα πλαίσια του φετινού Challenge Cup... 
Θεωρώ οτι και στην Ευρώπη πραγματοποιήσαμε αξιόλογες εμφανίσεις και ίσως με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει και στον επόμενο γύρο του Ευρωπαϊκού θεσμού. Τα δύο παιχνίδια με την Ανκαρα ήταν συναρπαστικά και σίγουρα φτάσαμε πολυ κοντα στην "πηγή". Η ατμόσφαιρα που δημιουργήσαν οι φίλαθλοι μας, στο γήπεδο μας, στο δεύτερο παιχνίδι ήταν εντυπωσιακη και σίγουρα μας έμεινε η πικρία που δεν καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
 
Ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα της Α1 γενικότερα... 
Το φετινό πρωτάθλημα πιστεύω ότι ήταν τριών ταχυτήτων αφου είχαμε τις ομάδες της πρώτης τετράδας, αυτές που πέτυχαν τη γρήγορη παραμονή τους στην κατηγορία αλλά και αυτές που μέχρι το τέλος μάχονταν για τη σωτηρία τους. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι η κάθε ομάδα πήρε τη φετινη χρονιά αυτο που της άξιζε και πλέον θα πρέπει όλοι μας να κοιτάξουμε τη χρονιά που έρχεται.
 
Πώς είδες τη σειρά των τελικών και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος από την ΑΕΚ;
Θεωρώ ότι η ΑΕΚ δίκαια κατέκτησε το νταμπλ τη φετινή σεζόν. Μπορεί να μην ξεκίνησε τη χρονιά της τόσο καλά, ωστόσο στη συνέχεια απέδειξε ότι ήθελε πολύ τη διάκριση και τους τίτλους και πάλεψε για να τους κατακτήσει. Απο την άλλη βέβαια, ο Διομήδης που ήταν δίκαια ο φιναλίστ του φετινου πρωταθλήματος δεν παρατάχθηκε πλήρης και αυτό όπως φάνηκε και απο το αποτέλεσμα του στοίχισε...
 
Ένα σχόλιο σχετικά με το νέο σύστημα διεξαγωγής των play-off και την επιπλέον φάση των τελικών στις 2 νίκες που προστέθηκε; 
Το καινούργιο σύστημα έφερε τους τελικους και έκανε το πρωτάθλημα όχι μονο ανταγωνιστικό αλλα και συναρπαστικό μέχρι το φιναλε. Υπήρχε αγωνιστική αγωνία μέχρι το τέλος και έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στην ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη θέση στη διαδικασία των πλέι οφ.
 
 
Η ομάδα μπορούσε να έχει προκριθεί στο ζευγάρι των τελικών της Α1;  
Πιστεύω ότι ήμασταν η ομάδα που καθορίσαμε τη διάρκεια των πλέι οφ με τη νίκη που κάναμε επί της ΑΕΚ. Σίγουρα είχαμε ευκαιρία για να προκριθούμε στους τελικούς καθώς και στο παιχνίδι με τον Διομήδη Άργους ήμασταν ανταγωνιστικοί ωστόσο χάσαμε στις λεπτομέριες το συγκεκριμένο παιχνίδι και μείναμε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.
 
Τι να περιμένουμε από τον ΑΣΕΔ της νέας χρονιάς; 
Πιστεύω ότι η φιλοσοφία της ομάδας μας δεν θα πρέπει να αλλάξει. Κρατώντας την αγωνιστική πειθαρχία, τη νοοτροπία και τη δουλειά πάνω από όλα, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό σύνολο ενισχύοντας τον κορμό της ομάδας με αθλητές που έχουν φιλοδοξία και αγωνιστικό κίνητρο... 
To εφηβικό τμήμα συνδέεται άμεσα με την ανδρική ομάδα με στόχο να λειτουργεί ως μικρογραφία και προθάλαμος αυτής. Έτσι μέσα από αυτή τη ζύμωση ετοιμάζουμε, σε αγωνιστικό επίπεδο, παίκτες ικανούς να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις της ομάδας των ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου